Actualitat

iGenium’2019 analitza els desafiaments de l’enginyeria per a la transició en l’àmbit industrial, els serveis i les infraestructures

La 8a edició d’iGenium ha posat sobre la taula el protagonisme decisiu exercit pels enginyers i les enginyeres en la posada en marxa de la transició cap a la revolució digital, que ja està definint nous serveis i models de negoci arreu del món.

Davant d’aquesta constatació els ponents d’iGenium’2019 han traslladat la necessitat de seguir posant el talent i la innovació al servei de l’enginyeria de la transició per poder fer front als reptes de futur de la societat connectada. Una de les conclusions ha estat que el 5G serà l’element determinant i facilitador d’ un gran nombre de projectes, serveis i models de negoci que encara no imaginem.

Ricard Granados, president de l’Institut d’Enginyers de Catalunya, ha ressaltat que la temàtica d’enguany -l’enginyeria per a la transició- “són processos necessaris, d’esperança per a que un futur ple de reptes sigui possible, però també son períodes difícils”. A més, Granados ha ampliat que “en aquests períodes es canvien orientacions i paradigmes, no només tecnològics sinó també, i fonamentalment, socials i econòmics”.

iGenium es consolida, un any més, com un fòrum de referència en la transmissió de coneixement de projectes d’enginyeria.

Pots consultar les cròniques resum, en català o castellà i també la galeria fotogràfica.

Crónica iGenium’19_ESP_ Crònica iGenium’19_CAT